Menu

Warmtepompen

Wilt u besparen op uw energie en tegelijkertijd milieuvriendelijker stoken? Dat kan DTI voor u realiseren met een van onze warmtepompsystemen. Al jarenlang passen we warmtepompsystemen toe. We installeren de warmtepompen niet alleen, maar ontwerpen ze volledig in eigen beheer. DTI heeft jarenlange ervaring met het installeren van warmtepompsystemen bij zowel particulieren als zakelijke klanten. Weet u niet goed welke warmtepomp geschikt is voor uw woning of kantoorpand? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.

  

Soorten warmtepompen

Met een warmtepomp verwarmt en koelt u op een duurzame manier uw woning of bedrijfspand. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Welke warmtepomp voor uw situatie geschikt is hangt af van uw wensen en uw locatie. Vraag bij uw gemeente na of u een subsidie krijgt op de installatie van een warmtepomp.

Aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp gebruikt de aardbodem om zijn energie uit te halen. De temperatuur van de aardbodem is constant, zodat we voor het verwarmen en opwekken van tapwater de warmtepomp kunnen gebruiken. Het koelen van de woning gebeurt passief, zonder de warmtepomp.

Voordelen gebruik aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp is een goede investering, want u profiteert van verschillende voordelen. Welke zijn dit?

  • U bespaart maar liefst tot 45 procent op uw energiekosten.
  • U gebruikt aardwarmte voor het verwarmen van uw woning of kantoorpand: dat is zeer milieuvriendelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van een natuurlijke energiebron.
  • Het rendement van de aardwarmtepomp presteert beter dan overige warmtepompsystemen.

Een minpuntje is dat het systeem niet overal kan worden toegepast en dat de aardwarmtepomp iets duurder is dan de overige warmtepompsystemen.

Luchtwarmtepomp

Warmte uit ventilatielucht terugwinnen doet u met een luchtwarmtepomp. De luchtwarmtepomp haalt de warmte met behulp van een buitenunit uit de buitenlucht. De energie die u op deze manier gratis uit de buitenlucht verkrijgt, wordt gebruikt voor het verwarmen van uw huis, kantoorpand en uw tapwater. De werking van een luchtwarmtepomp is te vergelijken met een koelkast.

Voordelen luchtwarmtepomp

De ventilator in de luchtwarmtepomp zuigt warme binnenlucht af. De toevoer van verse buitenlucht vindt vervolgens plaats via de ventilatieopeningen in uw woning of kantoorpand. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Afhankelijk van type en uw locatie bespaart u tot wel 35 procent op uw stookkosten.
  • Een goede ventilatie van uw woning of kantoorpand.
  • Een gezond binnenklimaat en een positief effect op uw gezondheid.
  • Minder uitstoot van CO2 omdat er minder energie nodig is voor het verwarmen van uw tapwater. Door minder energie te gebruiken, draagt u uw steentje bij aan een beter klimaat.

Nog een groot voordeel is dat een luchtwarmtepomp eenvoudig kan worden geïnstalleerd in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Hiervoor zijn geen ingrijpende bouwkundige veranderingen nodig.

Luchtwarmtepomp in 50 energiezuinige appartementen

Een mooi voorbeeld van de voordelen van een luchtwarmtepomp zien we in het appartementencomplex Dutch Port. Dit voormalige kantoorpand werd omgebouwd naar 50 energiezuinige appartementen. De luchtwarmtepomp bleek zeer geschikt voor de energiebesparing voor de compacte appartementen van Dutch Port. De reden? De luchtwarmtepomp neemt nauwelijks ruimte in. Ook is er geen aanleg nodig van koelleidingen of een cv-hoofdleiding naar een buitenunit. Bekijk het hele project.

Contact met DTI Technisch Installatiebedrijf

Benieuwd naar uw mogelijkheden of onze technische oplossingen? Neem vrijblijvend contact met onze engineers op. Afhankelijk van uw wensen en uw installatie, maken wij voor u een voorstel op maat.

Neem contact op